Над 200 емигранти, опитващи се да се доберат до европейските

...
Над 200 емигранти, опитващи се да се доберат до европейските
Коментари Харесай

Стотици мигранти загинаха в Средиземно море само за три дни

Над 200 емигранти, опитващи се да се доберат до европейските страни, се удавиха в Средиземно море от 29 юни до 1 юли. Общият брой на починалите в морето от началото на годината е над 1000 души. Това заяви Международната организация по миграция (МОМ), представена от БГНЕС.
" В края на седмицата към 204 емигранти са починали в морето край крайбрежията на Либия ", се споделя в известието.
В петък, 29 юни, при корабокрушения починаха 103 души, в това число три бебета. Още един случай стана в неделя, 1 юли, като броят на починалите не се показва - оповестява се единствено, че са избавени 41 души.
За три дни от петък до неделя либийската брегова защита прехвана и върна в Либия над 1000 емигранти, тръгнали към Европа с лодки.
Оглавяващият МОМ в Либия Отман Белбейси съобщи, че " провокира огромна паника повишаването на смъртността в морето край Либия ". " Контрабандистите употребяват обезвереното предпочитание на емигрантите да отплуват към Европа преди да влязат в действие по-твърди ограничения за надзор върху пресичането на Средиземно море ", разясни той.
" Мигрантите, върнати от бреговата защита в Либия не би трябвало автоматизирано да се насочват към местата за задържане, акцентира Белбейси. Ние сме надълбоко обезпокоени от това, че центровете за задържане още веднъж ще се препълнят и изискванията ще се влошат с притока на нови мигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР