Над 200 електронни писма, част от активна комуникация с бизнеса

...
Над 200 електронни писма, част от активна комуникация с бизнеса
Коментари Харесай

Над 200 варненски фирми с писма от НАП

Над 200 електронни писма, част от дейна връзка с бизнеса и обществото, са изпратени от варненската дирекция на Национална агенция за приходите Варна до локални компании за последните два месеца.

Писмата не са машинация, нито опасност. Фирмите са били учтиво известени, че попадат в следена от приходната организация целева група, избрана след разбор за рисков отрасъл, поради данните за заявен от лицата код на икономическа активност, прецизират от НАП-Варна.

Съобщенията, адресирани до бизнеса, са част от главната цел на Национална агенция за приходите да събира дейно дължимите по закон налози и осигурителни вноски, по метод, който да поддържа доверието на обществото в администрацията. Постигането на тази цел зависи значително от държанието на задължените лица. Недостатъчното познаване на настоящото законодателство или съзнателното му заобикаляне, водят до отрицателни дейности или бездействия, представляващи риск за фиска.

Основна задача на Национална агенция за приходите е партньорство с бизнеса, за ограничение на сивия бранш и поощряване на доброволното обявление и заплащане на налози и осигуровки от компании, работодатели и лица със свободни специалности. Изпращането на напомнителни и предупредителни писма е нормална процедура на Национална агенция за приходите, в устрема й да увеличи спазването на законодателството и в резултат на непрекъснатия мониторинг на избрани бизнес браншове.

„ Писмата имат само осведомителен темперамент и са част от задачата на Национална агенция за приходите за поощряване доброволното съблюдаване на отговорностите от страна на бизнеса “, означи шефът на НАП-Варна Властиана Николова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР