Над 200 души се събраха на протест пред сградата на

...
Над 200 души се събраха на протест пред сградата на
Коментари Харесай

Протест в Киев след убийството на адвокатка

Над 200 души се събраха на митинг пред постройката на градското ръководство на Киевската полиция през днешния ден, искайки оставка на неговото управление и бързо следствие на убийството на адвокатката Ирина Ноздровска, предадоха АП и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Юристката изчезна в петък, а тялото й бе намерено в река край Киев през вчерашния ден. Тя бе почнала акция с гледище мъжът, наказан за убийството на нейната сестра, да не бъде пуснат от пандиза.

Шофьорът, който прегазил сестрата на Ноздровска с колата си в положение на наркотично замайване през септември 2015 година, излежава 7-годишна присъда. Той е родственик на прочут арбитър в Киев. Миналата седмица съдът отхвърли настояването му да бъде освободен.

Юристката изчезна два дни, откакто съдът отхвърли да освободи наказания. Според украинския народен представител Мустафа Найем мъжът е заплашвал намерено Ноздровска в съда.

В днешната протестна акция участваха представители на правозащитни организации, адвокати и родственици на убитата. В момента полицията проверява убийството на юристката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР