Над 200 души са задържани при мащабна операция за борба

...
Над 200 души са задържани при мащабна операция за борба
Коментари Харесай

Най-мащабната операция срещу наркотрафика

Над 200 души са арестувани при огромна интервенция за битка с наркотрафика, почнала тази заран в Диарбекир (Югоизточна Турция) и още девет окръга на Турция, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, като се базира на турския министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Сойлу заяви на конференция в окръжната дирекция на полицията в Диарбекир, че интервенцията е била подхваната след 8-месечна работа в съгласуваност с основната прокуратура в Диарбекир за залавяне на членове на незаконна група, занимаваща се с доставка и разпространяване в Диарбекир и близките окръзи на синтетични опиати, създавани в Иран. Той уточни, че в процеса на следствието е било открито, че отпред на мрежата за наркотрафик стоят две дами.

Според информацията интервенцията, подхваната по едно и също време рано сутринта в окръзите Диарбекир, Истанбул, Бурса, Батман, Шънлъурфа, Ван, Муш, Битлис, Ерзурум, Ескишехир и Мардин, е най-мащабната до момента интервенция в Турция против улични наркодилъри. Сойлу посочи, че в границите на интервенцията са подхванати акции на 205 адреса против 292-ма обвинени, като са арестувани 213 души, в това число две дами, управлявали наркотрафика. За момента не се оповестява количеството на арестуваните опиати, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР