Над 200 души са били арестувани в Турция заради предполагаемо

...
Над 200 души са били арестувани в Турция заради предполагаемо
Коментари Харесай

Над 200 пучисти закопчани в Турция

Над 200 души са били задържани в Турция поради хипотетично присъединяване в опита за прелом през 2016 година, съобщи Ройтерс

Силите за сигурност са провели профилирани полицейски интервенции в към 60 обитаеми места в страната. Само в пристанищния град Измир в полицейски сектори през днешния ден са били докарани 160 души.

Общо за територията на Турция са били издадени 238 заповеди за арест. Сред арестуваните и оповестените за търсене е имало и 15 висши офицери. На всички са били повдигнати обвинявания в опит за събаряне на президента Реджеп Ердоган и участие в по този начин наречената Терористична организация на Фетуллах Гюлен.

Да напомним, в нощта на 15 юли 2016 година военни са се пробвали да смъкват Ердоган. Кървавите събития са лишили живота на стотици хора.

Анкара е обвинила живеещия в Съединени американски щати имам Фетуллах Гюлен, че е провел пуча. Мюсюлманският просветител е дал отговор, че Ердоган е инсценирал събитията, с цел да се разправи с опозицията.

Към днешна дата в пандизите е имало почти 80 000 арестанти, очакващи каузи. Около 150 000 чиновници (сред които и повече от 20 000 военни) са били уволнени от заеманите постове поради обвинявания в присъединяване или организация на пуча.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР