Над 200 души са били арестувани и десетки са получили

...
Над 200 души са били арестувани и десетки са получили
Коментари Харесай

Над 200 души са били арестувани при сблъсъци в Тунис, десетки са ранени

Над 200 души са били задържани и десетки са получили пострадвания при конфликти в няколко региона на Тунис, заяви вътрешното министерство на страната след втората нощ на митинги против ограниченията на строги икономии от страна на управляващите. Говорителят на тунизийското Министерство на вътрешните работи Халифа Чибани сподели пред локално радио, че 49 служители на реда са били ранени при конфликти в страната и че 206 „ размирници “ са били задържани.

[IN PHOTOS] Tunusians #protest against price hikes in #Tunishttps://t.co/pBAXgEiHOGpic.twitter.com/UOIif1kCTB

— ANADOLU AGENCY (ENG) (@anadoluagency) 10 януари 2018 година

Има нанесени вреди на недвижима благосъстоятелност, в това число магазин в предградията на столицата е бил ограбен.

Полицейски и армейски сили бяха ситуирани в няколко града, в това число Тебурба, който е на 30 км. западно от Тунис, където стотици младежи излязоха на улиците след погребението на мъж, който почина при безредиците в понеделник през нощта. От полицията настояват, че не техни чиновници са го умъртвили. Все още не са оповестени резултатите от аутопсията.

Overnight, notable clashes took place in Ettadhamen, Intilaka, M’nihla, El Menzah Gardens, Zayatine, Ras Rabia, & Ezzahrouni in Greater #Tunis. A security officer was injured. https://t.co/gfYYNM4jxDpic.twitter.com/TSG9a1nUEY

— Matt Herbert (@mherbe01) 10 януари 2018 година

За вълнения беше обявено и в град Гафса, в Казерин в централната част на страната и в Сиди Бузид, откъдето през 2011 година започнаха митингите, сложили началото на Арабската пролет.

От няколко дни в Тунис има митинги, откакто деятели и политици отхвърлиха повишението на Данък добавена стойност и обществените вноски, което влезе в действие от началото на годината.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР