Над 200 автоинструктори блокираха с колите си центъра на София,

...
Над 200 автоинструктори блокираха с колите си центъра на София,
Коментари Харесай

За автоинструкторите законодателят е държавно магаре“

Над 200 автоинструктори блокираха с колите си центъра на София , пространството на жълтите павета.

Протестът е на площад " Ал. Батенберг ", само че поради колоните от протестиращи коли бул. Цар Освободител е затворен .

Искането на автоинструктурите е да бъде анулирана наредбата , която вкарва нова система за надзор над образованието на водачите и усилва броя н а часовете за подготовка от 31 на 42. Те са и срещу контрола с GPS в обучителните коли.

Преди месец автоинструкторите обявиха, че подозират корупционна договорка във повдигането на часовете по процедура - от 31 на 42 часа, и са изрично срещу това. Организирана е подписка, под която са се подписали 800 автоинструктори от цялата страна.
 Корупция при въвеждане на GPS контрола виждат автоинструктори
Корупция при въвеждане на GPS контрола виждат автоинструктори

Промените целели да се облагодетелства частна компания

Стефан Малковски, ръководител на Българския автоинструкторски съюз, изясни претекстовете на инструкторите. Според тях това се планува поради въвеждането на GPS система за надзор на практическото образование, който ще се прави от частна компания.

Мотивите за увеличение на часовете на работна група от Министерството на превоза и Министерството на образованието са, че младите водачи провокират главно тежки произшествия и виновността се търси в автоинструкторите и по-малкото часове.

На колите си автоинструктурите бяха окачили протестни плакати с надписи - " Старо магаре визионер ", " Ние образоваме , само че не наставляваме ", " Утре кой ли ще изпитва? ", " Държавно магаре ", Каквито са специалистите, такива и нормите ". За тях е обидно отношението на страната.

" Повдига се подозрение върху качеството на образование на водачите, а никой не пита кой е държавният чиновник, който е позволил необразован човек да вземе удостоверение за ръководство на МПС ", разясниха протестиращи.

Според тях обвиняванията са върху тях, само че никой не се интересува какво прави държавната администрация, виновна за изпитите и квалификацията на нейните чиновници.

А тя, съгласно тях: " Стоварва отговорността за злополуките при младите водачи на главата на автоинструктурите. Тя не желае да огледа в дълбочина на проблемите, които съществуват в системата, а с дребни ограничения се пробва да успокои и замаже очите на обществеността ".

Автоинструктурите отиват на договаряния с представители на Министерство на образованието и превоза , работната група, която планува засягащите ги промени в законодателството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР