Над 200 000 събития с милиони участници и милиард зрители

...
Над 200 000 събития с милиони участници и милиард зрители
Коментари Харесай

Над 200 000 събития с милиони участници и милиард зрители за платинения юбилей на Елизабет II

Над 200 000 събития с милиони участници и милиард фенове са планувани за грандиозното честване на 70-годишнината на трона на английската кралица Елизабет Втора от 2 до 5 юни.

Повече от 1500 военни

Празненствата ще стартират с церемониал за посрещането на знамената в четвъртък в центъра на Лондон, който ще тръгне от Бъкингамския замък. В него ще вземат участие към 1500 военни и 400 музиканти. С този церемониал по традиция се отбелязва формалният рожден ден на кралицата.

70 самолета

Около 70 самолета от английската войска ще прелетят над Бъкингамския замък в четвъртък за шест минути, в това число и Червените стрели - акробатичният патрул на Кралските военновъздушни сили в края му, когато кралското семейство ще се появи на балкона.

124 оръдейни залпа

Оръдейните залпове са планувани за четвъртък по обяд в Лондон и цялото кралство, както и от Кралския флот в морето.

Повече от 2800 светлинни сигнала

Повече от 2800 светлинни сигнала ще бъдат запалени в четвъртък вечерта в Бъкингамския замък и по цялото кралство, както и на английските острови, о-в Ман и английските задгранични територии. Ще бъдат осветени здания в 54-те столици от Общността на нациите, от Тонга и Самоа в Тихия океан до Белиз в Карибско море. Ще бъдат осветени и мостовете над Темза и емблематичната информационна кула Би Ти в Лондон, както и доста катедрали в кралството.

Камбана от 16,5 тона

Благодарствена литургия е планувана в петък в катедралата " Сейнт Пол " в Лондон. По този случай ще зазвъни по изключение камбаната Големия Пол, която е най-голямата в страната с тегло 16,5 т.

5000 служащи от сфери от първа нужда през пандемията

Около 22 000 души, от които 5000 от сфери от първа нужда през пандемията, ще гледат концерт в Бъкингамския замък в събота. Начело на афиша са група " Куин " и Адам Ламбърт, Даяна Рос, Алиша Кийс, Найл Роджърс, Андреа Бочели.

10 000 актьори, 1 милиард фенове

През последния ден в неделя различен огромен церемониал ще отдаде респект на монарха и на рарнородността на английския народ. Ще вземат участие 10 000 актьори и доброволци. Спектакълът ще бъде предаван под друга форма в целия свят и се чака да го гледат 1 милиард души.

Пикници

Предвидени са към 200 000 локални събития - прожекции, улични празници, десетки хиляди обеди навън, на които ще се съберат общо 10 милиона души, предава Българска телеграфна агенция. На някои от тях ще отидат представители на кралското семейство, като принц Чарлз и брачната половинка му Камила, предстоящи на Овалния стадион за крикет в Южен Лондон.

На един от тези обеди - в Уиндзор, където живее кралицата, ще бъде изработен опит да бъде усъвършенстван международния връх за най-дълга маса.

Предвидени са повече от 600 такива обеди в страните от Общността на нациите и други страни, изключително в Канада, Нова Зеландия, Бразилия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР