Над 20 милиона от парите на европейските и български данъкоплатци

...
Над 20 милиона от парите на европейските и български данъкоплатци
Коментари Харесай

Плевенчани ощетени с 1 200 000 лв. заради корупционни практики

Над 20 милиона от парите на европейските и български данъкоплатци са изхарчени посредством жестоко нарушаване и манипулиране на Закона за публичните поръчки.

Това излиза наяве от решение на Великотърновския административен съд, в което се споделя, че Министерство на околната среда и водите вярно е наложило финансова глоба в размер на 1 200 000 (словом – милион и двеста хиляди) на Община Плевен, към момента ръководена от Георг Спартански, написа Novini.bg.

Какви са обстоятелствата?

През 2017 година Плевен и Долна Митрополия подписват контракт с екологичното ведомство за осъществяване на план по Оперативна стратегия „ Околна среда “.

Става дума за водния цикъл Плевен-Долна Митрополия. Изпълнението и реализацията са предоставени на две сдружения, а процедурата се организира по Закона за публичните поръчки (ЗОП).

Получилите близо 20 милиона (без ДДС) платени от нашия джоб са „ Запрянови 03 “ ООД (по Обособена позиция № 1) и ДЗЗД „ Аква билд Плевен “ (по Обособена позиция № 2).

Според три самостоятелни един от различен наши източници, тези субекти са свързани с лица на висши позиции в общинската администрация, с някогашни и сегашни политици на национално равнище, със сенчести бизнес кръгове и участващите в тях съмнителни предприемачи.

Какви са изводите:

1. Благодарение на неволната или умишлена непросветеност (или занемареност, което е закононарушение, санкциониращо се с отнемане от независимост съгласно Наказателния кодекс) на Спартански и неговия екип плевенските данъкоплатци ще би трябвало да платят милион и 200 хиляди.

Една от вероятните аргументи за това е неумението на плевенската администрация да работи с стратегиите и плановете на Европейския съюз.

2. Над 20 милиона европейски пари са раздадени на близки до локалната власт компании в нарушаване на закона. Процедурата е очевидно компрометирана. Доказателство за това е решението на административния съд.

И тук следват въпросите:

1. Към Министерство на околната среда и водите – уважаеми министър Димов, ще сезирате ли новата европейска прокуратура за измами с европари на територията на Плевен и района?

2. Към прокуратурата – държавното обвиняване не цепи басма на кметове от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, видяхме към този момент образци от Септември и Костенец. Но докога ще си затваряте очите за потвърдените от Темида безобразия на плевенския кмет?

Ще стигне ли храброст на подопечните ви магистрати, с цел да се заловят с делата на Спартански? Или може би над него работи политически или различен чадър.

3. Към Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) – има ли съображение да се твърди, че в Община Плевен работи Организирана незаконна група (ОПГ) за източване на еврофондове и обири на обществен запас?

Хванахте фризьорката Иванчева, само че тя е лесна. Ще се заемете ли със Спартански?

Тепърва ще забележим имената и лицата на ограбилите Плевен и неговите жители през последните четири години. Скоро ще станат публично притежание нови уличаващи данни и документи за свързани с корупция кмет, зам.-кмет, някогашни и сегашни политици, съмнителни предприемачи.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР