Над 20 летища в Италия ще могат да възобновят обслужването

...
Над 20 летища в Италия ще могат да възобновят обслужването
Коментари Харесай

Италия премахва ограниченията за пътническите полети

Над 20 летища в Италия ще могат да възобновят обслужването на пътнически полети. Работата им в тази тенденция беше прекратена поради коронавирусната пандемия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

Според разпореждане на министерството на инфраструктурата и превоза на Италия става дума за 24 летища, в това число Малпенса в Милано, Фиумичино в Рим, Чампино в Рим, а също и летищата във Флоренция, Пиза, Венеция. Но някои услуги в тези летища ще останат към този момент недостъпни. Никакви ограничавания няма да има в реализирането на вътрешните полети, включително и до Сицилия.

Спад на жертвите и новозаразените с COVID-19 в Италия

Ограничения ще има единствено във въздушните и морските връзки със Сардиния, като те ще са до 12 юни. В италианските пристанища няма да се позволяват непознати круизни лайнери. Постановлението ще работи до 14 юни.

От на следващия ден Италия стартира да приема хора от страни от Европейски Съюз, Шенгенската зона и Англия, без да ги слага в карантина. Падат и последните ограничавания за напредване на италианците сред областите. Заради пандемията бе прекратена работата на редица летища в Италия, като единствено интернационалното летище Фиумичино в Рим не беше изцяло затворено, само че обслужваше по 60-70 полета на през днешния ден при приблизително преди пандемията по 1000 полета дневно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР