Над 20 души са починали вследствие на , обхванало голяма

...
Над 20 души са починали вследствие на , обхванало голяма
Коментари Харесай

Над 20 жертви взе лошото време в САЩ

Над 20 души са умряли в резултат на, обхванало огромна част от Съединени американски щати през последните дни, съобщи Асошиейтед прес. Днес управляващите в южния щат Луизиана оповестиха за нови три жертви, написа.
Националната метеорологична работа заяви, че все още над 100 милиона души живеят в региони, за които е публикуван някакъв тип предизвестие за рисково време. На този декор Тексас и някои зони в южната част на Големите равнини бяха връхлетени от нова зимна стихия. Предупредителни кодове за зимни стихии са издадени за целия регион оттова до Бостън.
 Леден призрачен сън в Съединени американски щати, щатът Тексас под снежна блокада Леден призрачен сън в Съединени американски щати, щатът Тексас под снежна блокада
Близо 170 милиона души са в тежка зимна обстановка със заледени пътища, спиране на електрозахранването и рисково ниски температури. Те...
Близо 3,4 милиона клиенти на електроразпределителни сдружения в Съединени американски щати остават без ток. Над 3 милиона от тях са в щатите Тексас, Луизиана и Мисисипи. Дружество за доставка на комунални услуги в Мемфис, щата Тенеси, прикани клиентите си да употребяват помалко вода до петък, защото мразовитото време се отразява и на водоснабдителните системи. Местната компания за електро-, газо- и водоснабдяване Лайт, Газ енд Уотър (Light, GasWater) заяви, че са спукани два магистрални водопровода, заради което налягането във водопреносната система се е намалило. Наблюдава се и намаление на нивото на водохранилищата при помпените станции.
От компанията приканиха клиентите си да не оставят водата да тече на вятъра, до момента в който мият чиниите, и като се въздържат да перат до петък. Около 3 милиона жилищни здания и икономически обекти в Тексас, Луизиана и Мисисипи бяха без електричество към тази заран локално време. Водещият синоптик на метеорологичната работа Боб Оравец съобщи пред Асошиейтед прес, че " в действителност страданията, на които някои хора са подложени, нямат край ". Той обаче въпреки всичко даде вяра, че в края на седмицата температурите в Тексас ще се покачат.
Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис се обърна към хората, които страдат от липса на електричество и отопление в Тексас и други щати. В изявление онлайн за предаването Today на телевизия Ен Би Си Харис съобщи, знае, че хората без електричество не могат да я видят сега, само че с президента Джо Байдън " мислят за тях и в действителност се надяват, че ще бъде допустимо посредством подписването на незабавни заповеди да им бъде обезпечено федерално подкрепяне ". Саудитска Арабия изрази подготвеност да окаже цялата нужна поддръжка на хората в Тексас и другите американци, мъчещи се без електричество в зимното време. С този жест саудитският министър на енергетиката принц Абдулазиз бин Салман Ал Сауд стартира днешната си тирада на Международния енергиен конгрес. Генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо също загатна спиранията на тока в Тексас и изрази страдание за разрушителното влияние на бурята върху петролната индустрия. " Не можем да приемем енергийната сигурност за даденост, даже и в страна като Съединените щати ", акцентира той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР