Над 2 часа продължи разпитът на кмета на Стамболийски и

...
Над 2 часа продължи разпитът на кмета на Стамболийски и
Коментари Харесай

Мараджиев след 2 часа разпит във Второ РУ: Целта е да ме отстранят

Над 2 часа продължи разпитът на кмета на Стамболийски и регионален координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев във Второ районно управление (на МВР). На излизане от постройката той бе посрещнат с овации от пловдивски симпатизанти на ГЕРБ, които бяха на място, с цел да изразят своята поддръжка към него, написа

Мараджиев съобщи, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 година в Ново село, когато той и локални поданици направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция организираше акция по време на предизборната акция. По думите на Мараджиев, го викат за трети път по дадения проблем. Според него задачата на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее боязън в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.

„ Под мое управление ГЕРБ в региона завоюваха 11 кметски места. Ясно е, че тези дейности желаят да сплашат и останалите сътрудници. Но нас не ни е боязън от бойкорашковщината в Министерство на вътрешните работи. Очевидно е, че задачата е да ме отстранят, само че това няма да им е лесно”, сподели Мараджиев.



Той добави, че в никакъв случай не е имал повдигнато обвиняване от прокуратурата, само че постоянно се случва против него да има сигнали и доноси, които да бъдат проверявани. И върви на подобен вид инспекции. В случая обаче не става въпрос за това. Според него викането му през днешния ден се дължи на сигнала, пуснат към Районна прокуратура и основния прокурор против дейностите на Икономическа полиция по време на предизборната акция. Освен въпросния случай от Ново село, тогава служители на реда влизали в дома му и компанията на сина му, както и в домовете на десетки други поданици на обитаемото място. По думите му, от Криминална полиция проверяват Икономическа полиция за тези дейности, като това е отговор, предизвикан от неговия сигнал към прокуратурата.

Той сподели, че по никакъв метод разпитите му нямат връзка със задържането на Бойко Борисов и другите членове на ГЕРБ.

„ Досега в никакъв случай не съм желал нищо от ГЕРБ или Бойко Борисов. Аз имам вяра, че в случай че има предварителни избори, ГЕРБ ще ги завоюва. Тогава може би ще желая него от господин Борисов – да оглавя Министерство на вътрешните работи единствено за шест месеца. Тогава … ще обърна нещата, както го сторих с Пловдивска област”, сподели регионалният координатор на ГЕРБ.

Той посочи, че държанието на разпитващите го служители на реда било извънредно вежливо и положително, като редовите униформени не са отговорни за създалата се обстановка, а просто извършват нареждания от Бойко Рашков и върхушката в Министерство на вътрешните работи.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР