Над 2 600 гласа само за три дни събраха трите

...
Над 2 600 гласа само за три дни събраха трите
Коментари Харесай

Над 2 600 гласа само за три дни събраха трите секвои над кюстендилското село Богослов

Над 2 600 гласа единствено за три дни събраха трите секвои над кюстендилското село Богослов, които показват България в 8-то издание на състезанието " Европейско дърво на годината ". В  тазгодишното издание на състезанието вземат участие 13 страни.
Резултатите на 130-годишните величествени секвои в местността Ючбунар, засадени в края на 19 век от известния български лесовъд Йордан Митрев , дотук са доста положителни, разяснява секретарят на туристическото сдружение " Осогово " Силвия Михова . Тя чака гласовете внезапно да се усилят, откакто се включат и учебните заведения, които тази седмица бяха в грипна почивка. 
Секвоите ще се конкурират да завоюват благосклонността на феновете на състезанието дружно с други забавни дървета в 13 страни като забавен локален вид ябълково дърво от Словакия, впечатляващо корков дъб от Португалия, вписан в Книгата на върховете на Гинес, дъб-символ на скаутското придвижване във Англия. Тази година в състезанието се включват 4 нови страни - Хърватия, Португалия, Румъния и Русия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР