Над 2 500 заявления са подадени до момента в Столична

...
Над 2 500 заявления са подадени до момента в Столична
Коментари Харесай

Над 2 500 домакинства искат да сменят отоплителните си уреди с по-екологични в София

Над 2 500 заявки са подадени досега в Столична община за приемане на безвъзмезден екологичен апарат по плана за подмяна на старите уреди на твърдо битово гориво с по-екологични други възможности - пелети, газ, електричество или Топлоелектрическа централа, оповестиха от Столичната община.

За облекчение на жителите общината организира серия от изнесени осведомителни срещи по места, в границите на които екипът осведоми жителите и дава отговор на въпроси.

Експертите оказват помощ и при попълването на заявките. Срещите се организират по авансово разгласен на страницата на плана график (www.sofia.bg/en/opos), като задачата е до края на месеца да бъдат посетени всички квартали и села, в които доминира отоплението на твърдо битово гориво.

Проектът на Столична община за безвъзмездна замяна на отоплителните уреди на семействата е част от ограниченията за възстановяване качеството на атмосферния въздух в столицата и се осъществя с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия "Околна среда 2014 - 2020 година ", съфинансиран от Европейски Съюз посредством Кохезионния фонд и от националния бюджет на Република България, оповестяват от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР