Над 2 500 подписа бяха събрани в подкрепа на директора

...
Над 2 500 подписа бяха събрани в подкрепа на директора
Коментари Харесай

2 500 подписа в подкрепа на директора на болницата в Ямбол

Над 2 500 подписа бяха събрани в поддръжка на шефа на регионалната болница в Ямбол. В поддръжка на доктор Димитър Рунков застана целият личен състав на лечебното заведение, както и поданици от петте общини на ямболска област.

В петък доктор Рунков разгласи, че подава оставка като шеф на ямболската болница, откакто не е утвърден на извършения преди този момент конкурс за служба с претекст, че плана за новата болница не е задоволително добре аргументиран.

Според работещите в болничното заведение това е единствения шеф, който е стимулирал млади лекари и сестри да стартират работа в лечебното заведение.

Смятат още, че резултатите от състезанието са политическо решение. Изпратено е отворено писмо до Министерството на здравеопазването, до Министерски съвет, до Омбудсмана на Републиката с гледище доктор Рунков да остане шеф на болничното заведение, плана за новия болничен комплекс да продължи под негово управление.

" Имахме проблеми, които се трупаха с години при предните шефове и просто не вървяха договарянията. Определението беше, че няма средства, няма пари. Проблемите бяха огромни свързани с работното време на санитарите, беше понижено на 7 часов работен ден. Това с изключение на понижаване на заплатата и по-важното по-трудното събиране на трудов стаж. Една санитарка би трябвало да работи 13 месеца за година застрахователен стаж. Още с идването на доктор Рунков просто за половин час това се реши. Сестрите работиха на три места и си отиваха с по 500 – 600 лв., а сестрите са гръбнака на тази болница и изобщо на опазването на здравето. Дойде доктор Рунков и това нещо стартира да се взема решение. Няколко пъти скочиха заплатите на сестрите ", сподели ръководителят на КНСБ в МБАЛ " Свети Пантелеймон " в Ямбол доктор Златимир Янев.

" За всички нас в петък конференцията на доктор Рунков тази една година ние видяхме един човек, който даде сърце и душа за тази болница. Свърши ужасно доста работа. По преценка на хора, които работят над 40 години в тази болница, това е най-хубавият шеф, която тя в миналото е имала. За една година се свърши работа, която на други места не се прави за десетилетия. Тук също не е вършена за десетилетия ", сподели доктор Вергина Матева от МБАЛ " Свети Панталеймон ".

Репортер: Румяна Стефанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР