Над 2.455 млн.лева е набраната сума от деветнадесетото издание на

...
Над 2.455 млн.лева е набраната сума от деветнадесетото издание на
Коментари Харесай

Близо 2.5 млн.лева дарения събра "Българската Коледа"

Над 2.455 млн.лева е набраната сума от деветнадесетото издание на благотворителната самодейност на президента " Българската Коледа ". Сумата бе достигната на благотворителния театър в Народния спектакъл " Иван Вазов " под патронажа на президента Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева. Кампанията е в поддръжка на децата, нуждаещи се от незабавна помощ и интензивно лекуване продължава.

Към момента са изпратени над 345 хиляди дарителски къси известия на номер 1117 и гласови позвънявания на 0900 1117 от началото на акцията, която беше оповестена от президента Румен Радев в последния ден на месец ноември. Набирането на дарения в границите на акцията е целогодишно.

В поддръжка на децата с тежки болести на сцената на Народния спектакъл излязоха изявени български музиканти, артисти, танцьори, артисти, спортисти и публицисти. Тази година концертът бе излъчен директно по Би Ти Ви и Българското национално радио и ще бъде още един на запис довечера в ефира на Българска национална телевизия 4 от 20.30 часа.

В благотворителния концерт на сцената на Народния спектакъл " Иван Вазов " се включиха Графа, Веско Ешкенази, БТР, Любо Киров, Белослава, Дони и Нети, " Фондацията ", Тони Димитрова, Росица Кирилова и група " Жестим ", Дара Екимова и Никола Тодоров. Водещи на тазгодишното издание на спектакъла бяха актьорите Павел Иванов и дребната Ая Алексиева. Участие взеха и детската вокална група " Бон-Бон ", ученици на " Voice Academy ", българските участници в детската Евровизия Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, детската вокална група " Нови гласове " от Търговище, Националното учебно заведение за танцово изкуство и учениците от Първа британска гимназия. В спектакъла с рецитал се включи и артистът Владимир Пенев. На сцената излязоха и деца, подкрепени от " Българската Коледа ", с цел да опишат за своите старания и фантазии.

Вече 19-та година общите старания на хиляди добродетелни българи, които вършат допустима идеята " Българската Коледа ", утвърждават дарителските обичаи в страната и печелят социална поддръжка за благотворителността. През годините на своето битие благородната идея е набрала близо 40 млн. лв..

Инициативата подкрепя всяка година приблизително 500 деца и обезпечава високотехнологична здравна инсталация за 28 лечебни заведения от цялата страна. 19-ото издание на " Българската Коледа ", което ще продължи през цялата 2022 година, е под надпис " Дари вяра на дете в неволя " и е отдадено на децата, които се нуждаят от незабавна помощ и интензивно лекуване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР