Над 2/3 от машините в завода за третиране на отпадъци

...
Над 2/3 от машините в завода за третиране на отпадъци
Коментари Харесай

Неизгодните договори на завода за боклук в София не могат да бъдат прекратени едностранно

Над 2/3 от машините в завода за отнасяне на боклуци край с. Яна са за главен ремонт и предприятието на процедура не може да извършва функционалностите си.

Така вместо да се преработват, отпадъците се депонират и потенциалът му ще се запълни до 3 години. Затова и кметът Васил Терзиев предизвести, че има, в случай че не се вземат ограничения в точния момент.

На фона на машините, които не работят, в последните три години са били подписани контракти за поддръжката им на стойност над 200 млн. лева Това излиза наяве от думите на краткотрайния пред.

Половината от парите по въпросните контракти са били платени. " Разплатени са близо 114 млн. лв. по тях. Следва въпросът защо са изхарчени тези пари ",пита Савов.

Той беше назначен да дава отговор за завода за боклуци от новия кмет на София Васил Терзиев, който разпореди и одит на предприятието. Докладът сподели липса на надзор и неприятно ръководство.

Договорите, които са били подписани от предприятието за отнасяне на боклуци в София, са били на повишени планирани стойности, а за множеството публични поръчки се е явявал единствено по един претендент.

Новият шеф дава образци с цената на лагер, който по контракт е 1636 лв., а в това време в комерсиалната мрежа се намира за 40 лв..

„ Това е консуматив, сменя се постоянно. Едно механично уплътнение по контракт е 2981 лв., а в комерсиалната мрежа коства 120 лв.. Фирмата, която ги доставя, ги купува от същата тази комерсиална мрежа. Тя е прекупвач “, споделя Савов.

Договорите обаче не могат да бъдат прекъснати едностранно поради сериозните неустойки. Затова Столичната община ще договаря с компаниите за по-добри условия.

Заради откритите груби нарушавания, заключенията от инспекцията са изпратени в прокуратурата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР