Над 1880 служители и работници на пътни фирми не са

...
Над 1880 служители и работници на пътни фирми не са
Коментари Харесай

Над 1880 работници от пътни фирми чакат заплати за май и юни

Над 1880 чиновници и служащи на пътни компании не са получили заплатите си за май и юни. Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и обществената политика в служебния кабинет Гълъб Донев, съобщи БНР.

Причината е, че в Пътната организация няма финансов запас за застраховане на завършили и почнали действия по ремонт и поддръжка на пътната инфраструктура, по които са подписани контракти посредством публични поръчки, защото не са планувани в бюджета за т.г.
 Гугъл може да понижи заплатите на отдалечено работещите Гугъл може да понижи заплатите на отдалечено работещите
Служителите на Гугъл в Съединени американски щати, които решат да работят от у дома за непрекъснато, могат да получат понижение на заплатите. Технологичният гиг...

Гълъб Донев изрази вяра казусът да бъде решен с приемане на актуализацията на бюджета.

„ Работи се за обезпечаване на нужния финансов запас. Той е заложен в актуализацията на държавния бюджет за 2021 година, тъй че да бъдат изплатени заплатите на засегнатите над 1880 служащи и чиновници от тези три компании. Има явен проект за погашение на тези суми, несъмнено, след актуализация на бюджета, тъй че заработените от служащите и чиновниците заплати да бъдат изплатени “, сподели той.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР