Над 188 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт и

...
Над 188 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт и
Коментари Харесай

ДКТ „Иван Радоев“ и Зала „Спартак“ ще бъдат реновирани по програма на МРРБ

Над 188 млн. лева ще бъдат вложени в ремонт и ограничения за повишение на енергийната успеваемост на спортни и културни институции в цялата страна. Средствата ще бъдат вложени посредством Министерството на районното развиване и благоустройството.

След инспекция и оценка на плановите оферти, Министерство на регионалното развитие разгласява утвърдените и отхвърлените обекти за осъществяване на вложения по процедурата „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на обществен сграден фонд за административно обслужване, просвета и спорт “.

Добрите вести за Плевен са, че измежду обектите, които ще бъдат реновирани със средства по програмата, са

Драматично-куклен спектакъл „ Иван Радоев “

-Размер на декларираното БФП - 2 241 867.99 лева

-Размер на декларираното съфинансиране – 0 лева

-Размер на поправеното БФП от оценителна комисия - 1 908 351.41 лева

-Размер на поправеното съфинансиране от оценителна комисия - 195 480.00 лева

Зала „ Спартак “ –

-Размер на декларираното БФП - 2 381 121.39 лева

-Размер на декларираното съфинансиране - 435 403.10 лева

-Размер на поправеното БФП от оценителна комисия - 2 499 151.65 лева

-Размер на поправеното съфинансиране от оценителна комисия - 317 372.84 лева

3. По процедурата е утвърден план и на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Плевен. Той е за настоящ ремонт за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване на налична среда и създаване на хибридна фотоволтаична система за произвеждане на електрическа енергия в постройката на РСПБЗН - Кнежа и настоящ ремонт за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост и обезпечаване на налична среда в постройка на РСПБЗН - Никопол

Мярката цели след ремонтите постройките да реализират клас на енергопотребление най-малко клас „ В “ и да икономисват най-малко 30% от първична сила.Сред допустимите действия по плановете са настоящ ремонт за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване на налична среда и създаване на хибридна фотоволтаична система за произвеждане на електрическа енергия за лични потребности и др.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР