Над 1830 пострадали се обърнаха за помощ към Спешното на

...
Над 1830 пострадали се обърнаха за помощ към Спешното на
Коментари Харесай

Над 1830 пострадали приети в Пирогов по празниците

Над 1830 потърпевши се обърнаха за помощ към Спешното на „ Пирогов ” през почивните дни към Великден, съобщи Нова тв. Това са с близо 400 повече пациенти в сраднение с последните 4 години. На близо 240 се е наложило да останат за болнично лекуване, като 10 от тях са неосигурени, оповестяват от лечебното заведение.

В реанимациите на болничното заведение се борят за живота на 50 пациенти, 4 от които са деца.

Освен пациентите от цяла София и близките обитаеми места, дежурните екипи са поели и потърпевши от разнообразни елементи на България.дежурните екипи.

Медиците от " Пирогов " са се погрижили и за 474 деца, имащи потребност от лекарска помощ. На 41 от тях им се е наложило да посрещнат Великден в болничното заведение.

През пироговските противошокови зали – за възрастни и за деца, са минали близо 30 доста тежки случая. Това са доста тежки пациенти, при които е належащо сложно лекуване и лекари от няколко специалности, а диагностицирането постанова високоспециализирани проучвания.

Най-натоварени са били  травматологичния, неврохирургичния, токсикологичния и хирургичния кабинет, където са били признати голям брой потърпевши от произшествия, мотористи, височинни контузии и др.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР