Над 1800 таксиметрови шофьори участваха днес в протест в центъра

...
Над 1800 таксиметрови шофьори участваха днес в протест в центъра
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори в Прага протестираха срещу "Юбер"

Над 1800 таксиметрови водачи участваха през днешния ден в митинг в центъра на Прага против компанията за транспорт посредством онлайн приложение " Юбер " (Uber). Това заяви представителят на Обединението на чешките таксиметрови водачи Давид Беднарж, представен от ТАСС.

Настояваме управляващите да вкарат за водачите на " Юбер " същите финансови условия, каквито има и за нас, в това число задължението в колите да има брояч, съгласно чиито показания да се прави заплащането от клиентите, акцентира той, като добави, че различните таксиметрови услуги би трябвало да бъдат контролирани, с цел да не злоупотребяват с ситуацията си на пазара на услугите, или даже да се забрани активността им.

Протестът ще завърши на две места - на площад " И. П. Павлов " и пред кметството в чешката столица. Таксиметровите водачи се придвижват натам в две колони с колите си, като не възнамеряват да блокират придвижването.

Те също по този начин желаеха среща с чешкия министър председател Андрей Бабиш. Според тях държавното управление би трябвало да вземе ограничения в народен мащаб против " Юбер ". Ръководителят на кабинета на министрите се съгласи да се срещне с водачите, като осведоми, че изпълнителната власт към този момент има пакет документи за контролиране на услугите на различния транспорт.

Голям митинг на таксиметровите водачи имаше в Прага предходната година. Подобни акции се организират и в други чешки градове. Чехите интензивно употребяват услугите на " Юбер ", защото цените са много по-ниски, в сравнение с при елементарните таксита. В Прага контракти с " Юбер " имат към 2000 водачи. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР