Над 1800 спортисти ще пристигнат в София за участие на

...
Над 1800 спортисти ще пристигнат в София за участие на
Коментари Харесай

Скъсани връзки спират надеждата ни Ясен Иванов за световното по скокове на батут

Над 1800 спортисти ще дойдат в София за присъединяване на международното състезание по скокове на батут за мъже, дами, младежи и девойки, което ще се организира от 9 до 19 ноември в " Арена Армеец ". България няма да има участници в конкуренцията при мъжете и дамите. Най-добрият български играч Ясен Иванов ще пропусне шампионата поради травма на глезена, която получи преди няколко дни по време на подготовка.

Иванов е с раздрани връзки и би трябвало да почива към три месеца. Следващата огромна цел пред него е европейското състезание идната година в Баку (Азербайджан).

Специално за международното състезание в София дойде новият президент на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе от Япония.

" През последните 30-40 години в България са се провеждали единствено 3-4 международни шампионати в гимнастическите спортове. Световно състезание за мъже и дами се дава доста мъчно. България е била хазаин на пет Световни купи за мъже и дами по скокове на батут и на две европейски шампионати и по тази причина мога да кажа, че имаме значителен учредителен опит ", съобщи президентът на БФСкокове на батут Стоян Димитров.

Шампионатът на планетата за мъже и дами ще се организира от 9 до 12 ноември и в него ще вземат участие представители на 36 страни, а за младежи и юноши е от 16 до 19 ноември с участници от 43 страни.
Входът е с билети с цена от 5 лв..

България ще взе участие с 15 спортисти в шампионата за юноши, младежи и девойки. Това са Георги Илиев, Мариела Пенева, Христина Пенева, Десислава Манолова, Мариян Михалев, Ивелин Йорданов, Анита Макулова, Михаел Митев, Еманоил Валентинов, Диана Сарафова, Кристина Стамова, Мартин Димитров, Димитър Георгиев, Валентин Стоянов и Максим Ангелов. Старши треньор на тима е Мариана Макулова.
" Нашата цел е да реализираме 4-5 финала при юношите и да спечелим 2-3 медала. Състезателите са готови доста добре ", добави Стоян Димитров.

" Проведохме 10 лагера за тези 10 месеца от началото на годината. Участвахме на две надпревари в Беларус и Испания и спечелихме медали. Подготовката е към своя край, само че задачите, които сме си сложили са изцяло постижими ", сподели Мариана Макулова.

Димитров сподели още, че федерацията ще приготвя петима спортисти за олимпийските игри в Токио 2020. Ясен Иванов, Георги Илиев, Ивелин Йорданов, Мариан Михалев и Христина Пенева.

" Световното състезание в Токио през 2019 година е подготовка за олимпийските игри. Иска ни се участваме на олимпиадата и се надяваме да успеем ", разяснява Димитров.

Той разкри, че спортистите се приготвят през по-голямата част от годината в чужбина, тъй като в България няма зали в нужната височина.

Интересът към международното състезание в София е огромен, защото на него ще вземат участие всички международни звезди в този спорт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР