Над 1800 кутии цигари в багажа на четирима румънски задържаха

...
Над 1800 кутии цигари в багажа на четирима румънски задържаха
Коментари Харесай

Засякоха румънци в контрабанда на варненското летище

Над 1800 кутии цигари в багажа на четирима румънски задържаха митническите чиновници на Летище Варна. Това оповестиха от Агенция „ Митници “.

„ Туристите “ са пътували с полет за Ливърпул, Англия. При осъществената митническа инспекция е открито, че четиримата пасажери са пренасяли в багажа си надлежно 590, 460, 394 и 360 кутии цигари с разнообразни търговски марки. Задържаните тютюневи произведения са с годен български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на митническото законодателство.

Срещу четиримата румънски жители са формирани актове по Закона за митниците.

 Общо6258 кутиицигари са арестувани от митническите чиновници на Летище Варна единствено от началото на годината в багаж на пасажери, само че това е първи случай с извършители непознати жители.

От Митница Варна припомнят на пасажерите, пътуващи с въздушен превоз,чемогат да изнасят от страната до 40 кутии цигари с български бандерол, в случай че пътуват за друга страна членка на Европейски Съюз, и до 10 кутии цигари, в случай че пътуват за трета страна. Пътуващите следва да се срещнат и с разпоредбите в приемащата страна, където лимитите могат да бъдат по-рестриктивни.Пътници, които придвижват количества надлимита, подлежат на санкция, а цигаритепредмет на нарушаване се задържат.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР