Над 18 000 държавни служители бяха уволнени в Турция с

...
Над 18 000 държавни служители бяха уволнени в Турция с
Коментари Харесай

Масови уволнения на държавни служители в Турция

Над 18 000 държавни чиновници бяха уволнени в Турция с декрет-закон, оповестен в " Държавен вестник " през днешния ден, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес.

Половината от освободените са от редиците на силите за реда, само че има и доста учители и академични преподаватели, посочи Агенция Франс Прес.

Общо 18 632 души, от които над 9000 чиновници от полицията и 6000 от армията, видяха имената си в декрета, показан от медиите като последния преди евентуалната анулация на изключителното състояние в понеделник.

Близо 1000 чиновници на министерството на правораздаването и 650 на министерството на образованието също бяха уволнени.

Този декрет-закон е представян като последния, обявяван по време на изключителното състояние, въведено в Турция след несполучливия опит за прелом през юли 2016 година и от този момент удължавано непрестанно.

Турските медии настояват, че изключителното състояние ще бъде анулирано в понеделник, откакто президентът Реджеп Тайип Ердоган постави клетва.

Той бе избран отново за президент на Турция на 24 юни, а анулацията на изключителното състояние бе едно от предизборните му обещания, напомня Агенция Франс Прес. /РВ/
/РВ/

..

Източник: Анкара

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР