Над 170 конфискувани автомобила от пияни и дрогирани шофьори вече

...
Над 170 конфискувани автомобила от пияни и дрогирани шофьори вече
Коментари Харесай

Започва продажбата на автомобили, отнети от пияни и дрогирани шофьори

Над 170 иззети автомобила от пияни и дрогирани водачи към този момент са предадени на Национална агенция за приходите, с цел да бъдат продадени. Пет месеца след измененията в Наказателния кодекс, които задължиха съда да лишава колите на потвърдено пияни и дрогирани водачи, идва ред на първия обществен търг.

На 15 януари в Бургас се отварят офертите за две коли. Едната е на повече от 24 години, с начална цена 1 200 лв., а другата на повече от 27 година за 1 000лв. " Предложенията се подават авансово. На процедура присъединяване на един кандидат-купувач може да се извърши без да се излиза от тази стая ", съобщи Станислав Христов, директор на дирекция „ Държавни вземания ”, Национална агенция за приходите. 

Оказва се не всички отнети коли ще бъдат пускани на търг. " Автомобилите, които са в по-добро положение, за тях има опция да бъдат употребявани от страната. Държавата, като притежател, първо прави преценка дали автомобилът няма да послужи на някое държавно ведомство ", изясни той пред Нова. 

Враца е идващият регионален град, който афишира за обмен две коли и един мотор. " Всички коли са остарели. Произведени са преди 2000-а година ", добави Христов. 

И до момента в който наддаването за отнетите возила към този момент стартира, към момента е рано да се оцени резултатът от мярката, твърди юрист Людмил Рангелов. " След като един човек се е развил до там като участник в придвижването, които може да си разреши, на който въобще му минава през мозъка, че може да кара след алкохол и опиати, тази предварителна защита в действителност е много закъсняла ", разясни той. 

Според Рангелов не тежестта на наказването, а бързината на процеса е ключът към същинската предварителна защита на пътя. " Това го няма на никое място в цивилизования свят. Едно такова позволение на този въпрос. Всеки, който ръководи МПС в такова положение, до колкото трезво разсъждава, по никакъв метод не се вижда в категорията „ причинители ” на ПТП ", сподели юристът.
Няма законова спънка индивидът, от който колата е отнета, да се включи в наддаването и да си я откупи назад.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР