Над 170 души са били задържани вчера по време на

...
Над 170 души са били задържани вчера по време на
Коментари Харесай

Протестите срещу властта в Беларус не секват

Над 170 души са били арестувани през вчерашния ден по време на новите антиправителствени митинги в Беларус от силите за сигурност, които съгласно правозащитници са използвали мощ против стачкуващите, съобщи БНР, базирайки се на ДПА. Правозащитната организация " Вясна " заяви, че протестиращите са били задържани в Минск, където съгласно медиите е имало по-скоро няколко дребни митинга, в сравнение с една всеобща проява. Съобщава се, че силите за сигурност са отвеждали инцидентни хора на автобусни спирки, в това число представители на медиите. Кореспондент на Дойче Веле, Никълъс Конъли, е бил арестуван повече от пет часа, заяви медията късно вечерта.

В Телеграм опозиционният водач Светлана Тихановска прикани за договаряния с властническото управление на страната с интернационално ходатайство, за намирането на " кротичък излаз от рецесията в Беларус ".

В страната нямаше огромни антиправителствени митинги, откогато силите за сигурност смазаха брутално всеобщите митинги предходната година след изборите на 9 август, на които президентът Александър Лукашенко прогласи победа макар обвиняванията, че вотът е подправен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР