Над 17 000 са платените фишове и наказателни постановления, за

...
Над 17 000 са платените фишове и наказателни постановления, за
Коментари Харесай

Над 17 000 платени глоби от шофьори само за месец

Над 17 000 са платените фишове и наказателни постановления, за които нарушителят е получил известие през системата за несъмнено електронно връчване. Системата работи от края на октомври предходната година.

Системата разрешава нарушителите да бъдат глобени, даже и да не са получили на хартия наказването си. От министерството споделят, че от средата на  декември предходната година досега събраната от фишове и постановления сума е милион и 300 хиляди лв.. Броят на изпратените по отношение на платените нарушавания остава дребен, излиза наяве от данните на електронното министерство.

Пред системата за несъмнено електронно връчване досега са изпратени близо 205 000 вести за невръчени санкции по телефона (чрез SMS или Viber). А по електронната поща - 88 000 вести. Над 90% от нарушаванията са за превишена скорост.  Близо 41 000 санкции са връчени по електронен път посредством Системата за несъмнено електронно връчване на МЕУ.

Най-високата санкция, платена през системата, е за 1760 лева Но това е с включената отстъпка, тъй като нарушителят я е платил в 14 дневния период, който дава 30 % отстъпка. Иначе санкцията е била за 2 200 лева От няколко дни пък през уеб страницата на Министерство на вътрешните работи също може да ревизираме и плащаме санкции, осведоми БНР
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР