Над 16 000 деца от 176 учебни заведения се записаха

...
Над 16 000 деца от 176 учебни заведения се записаха
Коментари Харесай

С включването на Търговище и Тутракан, за първи път в историята си, „Нестле за по-здрави деца“ събра представители на всички 28 области в страната

Над 16 000 деца от 176 образователни заведения се записаха за присъединяване в новото издание на състезанието

Седмото издание на състезанието по програмата „ Нестле за по-здрави деца “, която към този момент 13 години се стреми да насърчи уравновесеното хранене и дейния метод на живот измежду младото потомство, притегли многочислени участници и реализира невъобразим до момента обсег с представители от всички области в България. За да внесе многообразие и развлечение в обучителния развой, тази година програмата заложи на цифров метод и сътвори два нови късометражни кино лентата, подпомагащи образуването на здравословни привички у децата.

 С включването на Търговище и Тутракан, за първи път в историята си, „ Нестле за по-здрави деца “ събра представители на всички 28 области в страната

С включването на участници от градовете Търговище и Тутракан, за първи път в историята си, „ Нестле за по-здрави деца “ доближи до всяко кътче на България.

Програмата продължава да се развива и доближава най-високите си равнища с интензивно присъединили се 176 просветителни институции, като записани за присъединяване са 16 744 деца от 75 учебни заведения и 101 детски градини из цяла България. Сред образователните заведения има представители на цели 46 града, в това число нови попълнения като Асеновград, Берковица, Етрополе, Исперих и Сеново и 17 села, измежду които с. Ивайло, обл. Пазарджик, с. Рибново, обл. Благоевград и с. Ягода, обл. Стара Загора.

В издание 2023/2024 за следващ път най-активна се оказа област Пловдив със своите 28 представители – към 22 % от общия брой записани образователни заведения. Веднага след нея по интензивност се подреждат областите София-град и Стара Загора, които също се отличават със доста количество представители – надлежно 20 и 15 просветителни институции. Стара Загора се записва и като региона с най-малкия по население кандидат тази година – село Опан, чието население съгласно скорошни изследвания наброява 342 поданици.

Сред представителите на област Пловдив е и институцията, от която присъединяване ще вземат най-вече деца. Средно учебно заведение „ Свети Седмочисленици “ ще се бори за победа в тазгодишното издание на „ Нестле за по-здрави деца “ с войска от цели 408 участници.

В идните месеци, децата във всички тези 176 образователни институции ще учат фундаментални правила на здравословното всекидневие, фокусирайки се върху уравновесеното хранене и дейния метод на живот. Програмата, основана на четири модула – уравновесена диета, интензивно всекидневие, резистентност и хидратация, за следващ път ще сплоти напъните си с тези на родители, учители и просветителни институции в общия блян за построяването на трайни здравословни привички измежду подрастващите. Забавни и интерактивни уроци ще водят децата към осъзнати решения за възстановяване на своя живот и околната среда, а за свършек, децата ще основат планове по изучаваните тематики, а особено жури ще отличи 6-те най-вълнуващи хрумвания – 3 от детски градини и 3 от учебни заведения.

За седма поредна година програмата „ Нестле за по-здрави деца “ продължава да бъде мотор на смяна в общностите из цялата страна. Нестле България благодари за уговорката, проявен от всички досегашни участници и с неспокойствие чака новите забавни планове, които ще основат децата в тазгодишното издание на самодейността.

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР