Над 16 000 деца и 10 000 родители от 10

...
Над 16 000 деца и 10 000 родители от 10
Коментари Харесай

Социалното министерство и УНИЦЕФ започнаха кампания за приобщаване и образование на уязвими деца

Над 16 000 деца и 10 000 родители от 10 общини в Бургас, Сливен и Стара Загора получиха достъп до патронажни грижи за бременни дами и фамилии с дребни деца, ранна детска намеса, приобщаващо предучилищно обучение и услуги за предварителна защита и поддръжка.

3-годишната пилотна стратегия " Европейска гаранция за детето " има за цел да подсигурява еднакъв достъп до основни услуги за най-уязвимите деца.

Програмата на УНИЦЕФ и общественото министерство е ориентирана към деца с увреждания и усложнения в развиването, деца от фамилии в уязвима обстановка. На заключителната конференция стана ясно още, че едно от всеки четири деца в Европейския съюз е в риск от беднотия или обществено изключване.

" Трябва сигурно да им обръщаме повече внимание, точно тъй като са разнообразни. Ние би трябвало да сме опората на тези деца в живота им, ние, " естествените ", би трябвало да сме хората, които им демонстрират, че това, че те са разнообразни физически и освен, не ги прави по-малко способени от нас, в противен случай ", сподели Ваяна Димитрова, младежко присъединяване към УНИЦЕФ.

" Когато става въпрос за децата, всичко би трябвало да идва от сърцето, те постоянно би трябвало да са преди всичко, за тях би трябвало да бъдат отделяни най-вече средства от бюджета, те би трябвало да са в основата на държавната политика ", добави Филип Кори, зам.-регионален шеф на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР