Над 1500 души - последователи на Петър Дънов се включиха

...
Над 1500 души - последователи на Петър Дънов се включиха
Коментари Харесай

Дъновисти посрещнаха Слънчевата нова година в Рила

Над 1500 души - почитатели на Петър Дънов се включиха в посрещането на Слънчевата Нова година и изиграха танца Паневритмия през днешния ден в Рила.
По традиция през днешния ден Бялото приятелство първо посреща изгрева на слънцето от Молитвения рид. Дъновистите имат вяра, че изгревът на 19 август има вълшебен качества. Според тях човек, посрещнал първите слънчеви лъчи в този ден високо в планината, се зарежда с сила и здраве за идващите 12 месеца.

Празничната " Паневритмия ", която се извършва край езерото " Бъбрека ", стартира в 10:00. По време на играта, която продължава към два часа, всички са облечени в бяло. Това се случва по време на духовната школа на Бялото приятелство, която се организира на Седемте рилски езера.

Сред гостите тази година има огромни групи от Канада, Съединени американски щати, Русия, Испания, Италия, Мексико, Индия, оповестява Българска телеграфна агенция. Ежегодният лагер в Рила събира освен почитатели на Дънов, само че и доста туристи, пристигнали да видят танца Паневритмия.

Заради събора полицейското наличие в региона ще бъде засилено до 20 август.

Полицаи ще наблюдават в региона на събора и по маршрута за напредване на участниците и гостите да няма произшествия и нарушавания на публичния ред, които да помрачат празника.

В края на предходната седмица стотици членове на Бялото приятелство се включиха в почистването на региона на Седемте рилски езера и на двете по този начин наречени " Паничени езера " в съседство. Те събираха отпадъците

Освен разчистване на езерата, от братството са организирали през тази година и рекултивация на туристическите пътеките и каменните ограждения по обозначените направления в региона на Седемте езера.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР