Над 150 водещи европейски консултанти и одитори публикуваха своя разчет

...
Над 150 водещи европейски консултанти и одитори публикуваха своя разчет
Коментари Харесай

Москва похарчила над 7 млрд. ролара само за първите 5 дни от войната

Над 150 водещи европейски консултанти и инспектори разгласиха своя план за това какъв брой коства войната в Украйна в специфична онлайн платформа, съобщи бТВ. Според събраните досега данни, Москва е похарчила 7 милиарда $ единствено за първите пет дни на военните дейности. А хипотетичните загуби са най-малко 146 танка, 27 самолета и 26 хеликоптера.

Стойността на свалените изтребители се прави оценка на към 2 милиарда и 400 милиона $. Над 450 милиона $ пък са коствали танковете и малко над 800 милиона - другите унищожени бронирани машини.

Най-малки са загубите при унищожените 75 артилерийски и зенитни установки. Те възлизат на 117 милиона $.

Прогнозите сочат, че мобилизацията – в това число логистика, личен състав, муниции, гориво, изстреляни ракети, ще коства от ден на ден. Според изчисленията, бойните дейности могат да костват на Русия повече от 20 милиарда $ на ден.

Руското министерство на защитата също дава статистика, само че без да обобщава финансовите загуби за Украйна. Съобщава се за близо 3000 изумени обекта на военната инфраструктура от началото на спора. И унищожени над 1000 украински танка и други бойни машини, повече от 90 самолета и близо 100 дрона.

2998 са изумените военни обекти в Украйна: 1007 украински танка, 98 самолета, 110 дрона, по данни на Министерство на защитата на Руската федерация. А войната има и друго икономическо измерение - хиляди хора губят работата и препитанието си.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР