Над 150 служители на криптобанката Nexo са подали молба за

...
Над 150 служители на криптобанката Nexo са подали молба за
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: 150 служители напуснаха вкупом Nexo днес

Над 150 чиновници на " криптобанката " Nexo са подали молба за овакантяване в един-единствен ден - през днешния ден, петък, 13 януари. Това се случва единствено ден след огромната акция против сдружението, научи Lupa.bg. Въпреки колосалните заплати, които компанията дава на разработчици, програмисти, финансисти и мениджъри, по-голямата част от тях са решили да си търсят ново работно място.

По-рано през днешния ден стана ясно, че четирима души от управлението са привлечени като обвинени по огромната акция. Повдигнато им е обвиняване за това, че от 2018 до 12 януари 2022 г. в България, Англия, Швейцария и Кайманови острови са взели участие, а един от тях е управлявал проведена незаконна група. Тя е основана за да прави съгласувани в страната и в чужбина закононарушения – пране на пари, данъчни закононарушения, компютърни измами и банкова активност без лиценз, изброи Сарафов. Предвидените санкции по тези обвинявания са за отнемане от независимост над 3 години.

Припомняме, че а акцията против Nexo в четвъртък бяха претърсени 15 адреса, разпитани са над 20 очевидци, които ще бъдат включени в програмата за сигурност, тъй като имат опасения за живота си. Иззети са голям брой компютри, пари и криптоактиви, заяви зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР