Над 150 са ранените палестинци при сблъсъци с израелската полиция

...
Над 150 са ранените палестинци при сблъсъци с израелската полиция
Коментари Харесай

Над 150 ранени в джамията Ал Акса в Йерусалим

Над 150 са ранените палестинци при конфликти с израелската полиция в региона на настоящата джамия Ал Акса в Йерусалим, оповестиха през днешния ден международните организации. Насилието избухна малко след утринната молитва, откакто десетки маскирани мъже, носещи палестинските флагове и флагове на Хамас, са дефилирали към молитвения комплекс на Храмовия рид, който е третото най-свещено място в исляма.

От няколко седмици израелските сили за сигурност са в нараснала подготвеност след поредицата улични набези в цялата страна през последните три седмици и опасенията за ескалация на спора сред  израелци и палестинци.

Тази заран хиляди поклонници се насочиха към Храмовия рид за петъчната молитва две седмици след началото на свещения месец Рамадан. Малко по-късно полицията е нахлула в комплекса, където се намира Купола на скалата, съгласно мюсюлманския вакъф, който стопанисва джамията и един от охранителите е бил прострелян с гумен патрон.

Повече от 80 души са задържани, по информация на шейх Омар Ал Кисуани, който оглавява вакъфа. Срещу палестинците са употребявани сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, с цел да бъде разпръсната тълпата. Най-малко 152 палестинци са ранени, съгласно службата за незабавна помощ на Червения полумесец на палестинците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР