Над 150 града във Франция се готвят за демонстрации днес

...
Над 150 града във Франция се готвят за демонстрации днес
Коментари Харесай

Франция се готви за нови масови протести срещу ковид мерките

Над 150 града във Франция се готвят за демонстрации през днешния ден като част от общонационалния ден на митинги против новите ограничения на управляващите против разпространяването на COVID-19, съобщи радио " Франс енфо ", представено от Българска телеграфна агенция.

Недоволството е ориентирано към законопроекта, признат предходната седмица от Народното събрание и утвърден с дребни промени от Конституционният съвет на 5 август, който планува наложително имунизиране на медицинските служащи и разширение на потреблението на здравни пропуски, напомня ТАСС.

Здравният пропуск удостоверява, че притежателят му е имунизиран, преболедувал е вируса или има негативен тест.

Това е към този момент четвъртият за лятото ден на всеобщи митинги във Франция против стягането на ограниченията. Демонстрациите, извършени на 31 юли събраха 204 000 души, а съгласно службите на министерството на вътрешните работи се чака в днешните акции да се включат най-малко 150-200 000 участници.

Най-мащабни демонстрации, наред с Париж, се чакат в Тулон, Лион, Монпелие и Марсилия.

На митингите обаче съществено могат да попречат метеорологичните условия, защото в цялата страна за през днешния ден се чакат стихии и дъждове. Лошото време съгласно прогнозите ще обхване цялата територия на страна, като се изключи остров Корсика и дребна част от югоизточните райони.

Новите правила би трябвало да влязат в понеделник, 9 август.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР