Над 150 души от ромската махала в Първенец се събират

...
Над 150 души от ромската махала в Първенец се събират
Коментари Харесай

Ромите от Първенец излизат на протест! Искат затвор за убиеца на 11-годишната Ангелинка

Над 150 души от ромската махала в Първенец се събират на митинг през днешния ден в селото. Хората упорстват за по-строги наказания против водача, прегазил 11-годишната Ангелина и майка й, съобщи TrafficNews.

56-годишният Димитър Йовчев бе освободен от Окръжен съд-Пловдив с по-лека мярка за неотклонение – подписка. Близките на починалото момиче обаче не са удовлетворени от това и ще изразят недоволството си на митинг през днешния ден от 9 до 10 часа на мястото, където почина Ангелина.

„ Исканията на хората са три - налагане на непрекъсната мярка задържане под стража; оптималната присъда, както и слагане на ограничители на скоростта – легнали служители на реда и създаване на тротоари в цялото село. Хората желаят да будат чути, занапред потегля делото и настояваме за ефикасна присъда за водача, който остави едно дете вечно на 11 години”, разяснява юристът на бащата на починалото дете Павел Михайлов.

Хората в цялото село също поддържат настояванията за слагане на ограничители на скоростта по улиците. Проблемът не е единствено в ромската махала, а и по другите основни пътища на селото, където водачите карат с висока скорост, а нищо не ги стопира.

„ Важна е предварителната защита. Кметът на Община Родопи очевидно е бездействал досега, защото седма подред година не са взети ограничения, с цел да се построи тротоар в махалата. Подобни проблеми има в цялата Община. Кметът би трябвало да се вслуша в молбата на хората, с цел да се предотвратят за в бъдеще такива трагедии”, добави още Павел Михайлов.

В последните дни на миналата година общинският съвет на Община Родопи отпусна помощ от 1000 лв. за фамилията на дребната Ангелина. В заседателната зала има сложена и кутия за дарения в помощ на почернените родители.

Припоомняме, че водачът на джипа " Сангйонг ", не съумял да овладее колата и изгубил надзор. Той първо поднесъл на заледена локва, блъснал се в ограда, а след това блъснал 31- годишната Иванка Петрова и дребната Ангелина. Детето почина на място, а майката бе откарана в болница.
Жената и детето са вървели отдясно по посока на придвижването, защото там няма тротоар. Има знак за ограничаване на скоростта, съгласно който оптимално позволената скорост е 30 км.

Димитър Йовчев е от Брестовица, работи в една от винарските мазета в региона. Близките му го разказват като деликатен и съзнателен лидер. В досието в Пътна полиция му няма санкции за предходни тежки прегрешения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР