Над 150 деца и техните родители се включиха в третото

...
Над 150 деца и техните родители се включиха в третото
Коментари Харесай

Над 150 деца рисуваха, танцуваха и дефилираха с хвърчила в Асеновград

Над 150 деца и техните родители се включиха в третото издание на уличния фестивал „ Брилянтин “. Арт самодейността се състоя през неделния ден на Централния площад в Асеновград.
Поводите за осъществяване на мероприятието бяха два: 12-ти април - Денят на децата от улицата и 15-ти април – Денят на културата и изкуството. Фестивалът в Асеновград започва с танци, в осъществяване на детски танцови денс обединения. Забавлението продължи със спортни игри.
Десетки деца се включиха в двата тима и премериха сили и умения по експедитивност, акуратност, умелост, храброст и екипна работа. Малчуганите се надпреварваха в ексцентрични игри, като вървене в чувал, скачане с балон, обзет с крайници, превъзмогване на затруднение - дупки в плат. В края на игрите, аниматорите изрисуваха с боички лицата на дребните участници. Пак на площада, в арт работилниците навън, дребни и огромни рисуваха, моделираха и творяха забавни творби.

В същото време, в ПГ " Свети Патриахр Евтимий " в Асеновград, възпитаници и преподаватели от компетентност по фризьорство правеха безвъзмездни фризури на всеки, който пожелаеше. Деца и младежи си потеглиха от там с плитки, кок, къдрици и други съвременни прически. Част от фризурите бяха показани пред асеновградчани по време на особено дефиле.
Фестивалът на уличното изкуство „ Брилянтин “ приключи с детска дискотека и шарени хвърчила, извисяващи се високо над центъра на Асеновград и оцветявайки цялото пространство в цветовете на дъгата. В мероприятията на уличното изкуство се включиха ученици на разнообразни учебни заведения, детски градини и Центрове в общината. Участие взеха и подрастващи със специфични потребности. „ Покрай децата, които бяха авансово готови за Фестивала и се включиха в програмата, бяха ангажирани и техни другари, родители и близки. В другите мероприятия участваха и инцидентно минаващи малюугани със своите майки и бащи – рисуваха в арт работилниците, дефилираха с хвърчилата, опитваха се да изразят себе си. А децата са разнообразни. Някои са по-общителни и се включват интензивно.

Други стоят в профил и единствено следят и в един миг, когато съберат храброст вършат първата крачка, която може да се окаже значима даже за живота им. “, сподели Actualno.com Божидар Носиков – секретар на общинската Местна комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни, инициирала събитието. Той добави, че смисълът на Фестивала на уличното изкуство е децата, благодарение на възрастните, да бъдат приобщени по всички вероятни способи. Целта е да се виждат още в ранен стадий гениите у подрастващите асеновградчани, те да получат тласък за предпочитание да се демонстрират и да не бъдат свити.
Друга концепция на мероприятията от годишно провеждащия се Фестивал в Асеновград е да се научат децата на един по-различен тип връзка. И посредством предварителна защита да се покаже, че противообществените прояви могат да бъдат сменени от действия, които вместо да вредят, единствено могат да оказват помощ на личността да израсне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР