Над 150 деца до 10 години от Габрово, Велико Търново,

...
Над 150 деца до 10 години от Габрово, Велико Търново,
Коментари Харесай

За трета поредна година Габрово е домакин на мемориалния турнир Георги Добрев

Над 150 деца до 10 години от Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, Плевен и Белене ще се състезават за наградите в Третия Мемориален хандбален шампионат „ Георги Добрев “, който ще се организира на 19- 20 октомври в спортна зала „ Орловец с поддръжката на Министерството на Младежта и Спорта по стратегия „ Децата и спортният клуб”.

13 тима – момчета и девойки ще играят на правилото всеки против всеки. Габрово взе участие с 4 тима – два на ХК „ Чардафон “ и два на ХК „ Бъки “.

„ Започнахме да организираме този шампионат преди 3 години с концепцията да запалителен искрата у подрастващите и те да усетят страстта, която произтича в хандбала. В същото време желаеме да отдадем нужната респект към личността на Георги Добрев – хандбалист с голямо сърце, преподавател, треньор, играч,съдия, пратеник. Днешните деца, трениращи хандбал не са имали опцията да се допрян до гения на Георги Добрев, само че е значимо да знаят кой е той и каква диря е оставил след себе си. “, разяснява ръководителят на ХК „ Чардафон “ и треньор на подрастващите Милена Иванова.

Най-интересните дуели от мемориалния шампионат „ Георги Добрев “ ще се проведат на 20 октомври в спортна зала „ Орловец “ с начален час 8:30. Турнирът ще завърши с публично закриване и награждаване на тимовете към 16:00 часа.

„ Георги Добрев е индивидът, който ме върна в Габрово, въодушеви ме и ми даде сили дружно с хората към мен да възродя мъжкия хандбал в града. Няма думи, с които да опиша уважението, което и до през днешния ден изпитвам към неговата персона. Искам дребните хандбалисти освен от Габрово, само че и от страната да знаят кой е Георги Добрев и да се гордеят с него както се гордеем ние – огромните. Хандбалният шампионат в негова памет е чудесна опция децата да прекарат повече време с родителите си, а това е доста значимо в днешното ни забързано всекидневие. Надявам се и тази година на 20 октомври спортна зала „ Орловец” да бъде цялостна с деца, техните родители и феновете на хандбалния спорт. Георги Добрев го заслужава. “, добави Христо Данаилов – треньор и играч от мъжкия тим на ХК „ Чардафон “.

В неделя мъжкият тим на „ Чардафон “ посреща ХК „ НСА” на собствен терен. Интригуващата среща от 3-ти кръг на А Републиканска хандбална група – мъже е с начален час 17:00.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР