Над 15 милиона чуждестранни туристи от 200 националности се очаква

...
Над 15 милиона чуждестранни туристи от 200 националности се очаква
Коментари Харесай

Изкуствен интелект ще помага на туристи в Париж по време на Олимпиадата

Над 15 милиона задгранични туристи от 200 националности се чака да посетят Париж това лято поради Олимпийските игри. Представете си хаоса и динамичността, които ще завладеят френската столица. Неминуемо ще има доста изгубили се и неориентирани туристи, по тази причина изкуствен интелект ще им оказва помощ да намерят вярната посока.

Инициативата е на локалната компания за публичен превоз, която ще даде на повече от 2000 свои сътрудници устройства за превод, поддържани от изкуствен интелект, с цел да оказва помощ на тълпите от гости да се ориентират в Париж по време на Олимпиадата. Устройството може да превежда от и на 16 разнообразни езика - измежду тях мандарин, арабски и корейски. Причината - това лято френската столица ще посрещне почитатели от целия свят. Услугата ще продължи да се употребява и след Игрите, защото Париж е водеща туристическа дестинация, посещавана от над 40 милиона души всяка година.

„ Точната и динамична информация за пасажерите по време на Игрите ще бъде извънредно значима. Понякога ще предлагаме по-различни направления за стигане до обещано място. Може би не всеки път ще са най-кратките, само че ще са най-удобните. За да направляваме потребителите, е значимо да можем да приказваме с тях. С тези таблети повече от 2000 наши сътрудници ще могат да споделят с хората всекидневно, с цел да им демонстрират вярната посока в Париж ", споделя Грегоар дьо Ластери, който работи в компанията за публичен превоз.

Освен най-популярните езици, ще се поддържат и турски, румънски, японски и украински. Приложението обаче няма да приказва български. Все отново наборът от останали езици е задоволителен, с цел да могат и родните туристи да получат помощ, в случай че срещнат компликации с намирането на пътя.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР