Над 15 хиляди туристи ще посрещнат Нова година в Банско.

...
Над 15 хиляди туристи ще посрещнат Нова година в Банско.
Коментари Харесай

Над 15 хиляди посрещат Нова година в Банско

Над 15 хиляди туристи ще посрещнат Нова година в Банско. Места съвсем не могат да се намерят по хотелите, базите са цялостни. Най-много са туристите пристигнали от Румъния, Гърция и Сърбия.
 img_0388  img_0275  img_0281
Хотелиерите пък се надпреварват кой да измисли най-атрактивното меню за празника. Повечето обаче настояват, че чужденците избират да опитат локалните гозби, по тази причина наложително в менютата се предлага –банска капама, дивечово месо, българска баница, суджуци и кисело мляко. Повечето заведения за хранене тази година започнаха да зареждат екопродукти от околните стопанства, където качеството е екстра.

Ски зоната е чудесно готова, а цените на дневните въжен превоз карти са миналогодишните -58 лв..

Покрай Банско се хранят и хотелите в близкото село Баня, където пък има невероятни минерални извори.

„ За нас Нова година е връх като сезон. Но цените не са вдигани към този момент 3-4 години. Ще се постараем да осигурим висши преживявания за гостите си. На първи януари ще ги почерпим с руйно алено вино, със свинско месо, с домашни суджуци и кървавици. Нашата цел е всички дружно да стартираме с въодушевление и незабравими страсти новата година ”, споделят хотелиери.

Хотелиерите  по поръчка возят гостите си забележителности в района, до минералните извори в село Баня и Добринище, до конните бази в района, до храма на Ванга на Рупите или Рилския манастир.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР