Над 15 600 души не се притесняват да седнат зад

...
Над 15 600 души не се притесняват да седнат зад
Коментари Харесай

Проучване: Над 15 600 души са готови да седнат зад волана, след като са пили алкохол

Над 15 600 души не се тормозят да седнат зад кормилото на автомобил, след като са консумирали алкохол .

Това демонстрира проучване на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, показано от ръководителя Малина Крумова, съобщи „ Българска телеграфна агенция “. Тя взе участие в кръгла маса „ Без рискови пътища, без алкохол “ в София.

На срещата участваха основен комисар Атанас Илков , шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “, комисар Мария Ботева от „ Пътна полиция “ към Министерство на вътрешните работи, Николай Иванов – ръководител на Управителния съвет на Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “, преподаватели от Висшето транспортно учебно заведение и специалисти по пътната сигурност.

Крумова цитира статистика, съгласно която при 25% от пътните произшествия е регистрирано въздействие на алкохол. За България такива данни няма.

Според нея аргументите водачите да сядат зад кормилото след приложимост на алкохол са свързани, както със самото усещане на обществото по тази тематика, по този начин и в някои случаи със взаимозависимост . По думите и над 2 % от хората в България са подвластни алкохолици, а още 7% имат податливост да злоупотребяват с алкохол.

„ Трябва да стане недопустимо за обществото да се кара след приложимост на алкохол. Трябва да има нетърпимост от брачната половинка, брачна половинка, децата и всички от обкръжението на този водач “.

Тя напомни, че хората със взаимозависимост към алкохола би трябвало да потърсят непозната помощ , с цел да се оправят с този проблем.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР