Над 15,6 млн. евро, какъвто е бюджетът на Втората покана

...
Над 15,6 млн. евро, какъвто е бюджетът на Втората покана
Коментари Харесай

Над 15,6 млн. евро ще да бъдат инвестирани в съвместни проекти на България и Турция

Над 15,6 млн. евро, какъвто е бюджетът на Втората покана на Програмата Интеррег-ИПП за трансгранично съдействие България-Турция 2014-2020, могат да бъдат вложени в 29 български общини от областите Хасково, Ямбол и Бургас и 17 турски провинции от Одрин и Къркларели, заяви пресцентърът на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

В рамките на крайния период за кандидатстване са получени 130 планови оферти, които за пръв път бяха подавани напълно по електронен път. Предстои тяхното разглеждане и оценяване. Подадените оферти ще преминат през два стадия на оценяване - административна оценка и оценка на качеството на плановото предложение.

В взаимозависимост от утвърдените кандидатури и цената им, финансов запас от втората покана ще бъде вложен в ограничения за попречване на последствията от естествените и провокираните от индивида бедствия в трансграничния район; възстановяване на потенциала за запазване на природата, стабилно потребление и ръководство на общите естествени запаси, както и към повишение на туристическата прелест и капацитета за трансграничен туризъм, и увеличение на работата в мрежа за развиване на резистентен туризъм.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР