Над 15 000 електронни направления за прием в болница са

...
Над 15 000 електронни направления за прием в болница са
Коментари Харесай

Над 15 000 електронни направления за хоспитализация са издадени от началото на юни

Над 15 000 електронни посоки за банкет в болница са издадени от началото на юни досега. Това заяви пред " По света и у нас " заместител здравният министър Невена Цанкова. Дигиталната хоспитализация става наложителна от първи август. За момента тя се тества от малко лекари и лечебни заведения в страната. Медици и лечебни заведения, които към момента нямат достъп до новото направление се надяват, че ще имат задоволително време да тестват системата.

Месец след въвеждането на електронно направление в доболничната помощ лекар Михов още се бори със разтърсванията в системата.

" Може би има светлина в тунела, само че към момента сме надалеч от цялостно работеща система ", съобщи доктор Михаил Михов - общопрактикуваш доктор.

Лекари и шефове на лечебни заведения имат по-малко от месец да се приготвят и за електронното направление за хоспитализация.

" Има късмет системата да бъде въведена само че никой към момента не знае в какъв размер. Самите разработчици на този електронен артикул все ше не са изпратили всички задачи на въпросните компании, които дават отговор за болничните софтуери по лечебни заведения ", съобщи доктор Вергиния Цанова - Национално съдружие на частните лечебни заведения.

От " Информационно обслужване " дават обещание да пуснат електронната хоспитализация след 15 юли.

" Точно с концепцията да ги изтестваме няколко седмици в пилотен режим ", съобщи Борис Костадинов - заместник-директор на Информационно обслужване ".

Доставчиците на медицински програмен продукт би трябвало да актуализират продуктите в на лечебни заведения и лекари.

" Имаме още малко работа по продуктите, тъй че да стартира да работи електронно направление за хоспитализация ", сподели Мирослав Спасов - шеф в компания за разработка на медицински програмен продукт.

Предстоят и образования на лекари и болнична администрация. А специалисти от здравното министерство ще оказват помощ с телефонни съвещания.

" При внедряването на план с подобен обсег е малко наивно да се чака, че от една дадена дата всичко ше тръгне безусловно безпрепятствено и без проблем. Работи се при извънредно високо движение това да не се случва ", съобщи Невена Цанкова-заместник-министър на опазването на здравето.

Отлагане на електронната хоспитализация няма да има, изясни заместник-министър Цанкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР