Над 1400 служители в обществения сектор в Ню Йорк бяха

...
Над 1400 служители в обществения сектор в Ню Йорк бяха
Коментари Харесай

Над 1 400 държавни служители в Ню Йорк бяха уволнени защото не са ваксинирани

Над 1400 чиновници в публичния бранш в Ню Йорк бяха уволнени поради отхвърли си да се имунизират преди избрания от града период 11 февруари. Повечето от тях са чиновници на Министерството на образованието, написа Bloomberg.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс разяснява, че чиновниците са избрали да " изоставен ", като са взели решението да не съблюдават разпоредбите. По думите му задачата е била всички в държавния бранш да бъдат имунизирани, а не освободени.

В същото време Адамс отбрани решението на града да неимунизирани служащи да не бъдат уволнявани. Това се случи по време на конференция в петък в светлината на митингите и реакцията на общинските служащи. Миналата седмица доста синдикати съдиха града поради крайния период за наложителна имунизация 11 февруари. Сред организациите бяха и Обединената федерация на учителите и Асоциацията на униформените пожарни.

Администрацията на Байдън издаде заповед държавните служащи да бъдат наложително имунизирани, само че съд анулира правилото през януари. Големите градове като Чикаго и Сан Диего също изискват от чиновниците да бъдат имунизирани.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР