Над 140 хуманитарни работници са били убити през 2021 г.,

...
Над 140 хуманитарни работници са били убити през 2021 г.,
Коментари Харесай

ООН: Над 140 хуманитарни работници са били убити през 2021 г

Над 140 филантропични служащи са били убити през 2021 година, заяви през днешния ден в Женева Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси (UN ОСНА), съобщи ДПА.

Броят на филантропичните служащи, които са били убити по време на спор или вследствие на нахлуване, е най-високият от 2013 година насам, съобщи организацията, която координира дейностите при световни филантропични рецесии. Повечето от убитите са били убити, като втората най-честа причина за гибелта на филантропични служащи са въздушни удари или обстрел, като най-често това се е случвало в Сирия.

През предходна година са били ранени 203 филантропични служащи, 117 са били отвлечени.

От началото на тази година 168 филантропични служащи са били нападнати, до момента в който са се опитвали да дават филантропична помощ, като 44 от тях са били убити.

" Хуманитарните потребности са най-големи от всеки път, а филантропичните служащи работят във още по-опасна среда ", съобщи заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс.

Най-опасните страни за филантропичните служащи са Южен Судан, Афганистан и Сирия, считат от Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.

Хора по целия свят повече от всеки път имат потребност от филантропична помощ, като 300 милиона от тях живеят в спешни райони, съобщи представителят на службата Йенс Лерке. Въпреки че донорите дават повече помощ, в сравнение с по всяко време било до момента, потребностите нарастват още повече, добави той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР