Над 14 млн. лева в различни социални проекти с обществено

...
Над 14 млн. лева в различни социални проекти с обществено
Коментари Харесай

Над 14 млн. лв. в социални проекти вложи AES България


Над 14 млн. лв. в разнообразни обществени планове с публично значение вложи през последните 12 година AES България. Чрез Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ и ВяЕЦ „ Св. Никола “ край Каварна компанията развива своята стратегия за корпоративна обществена отговорност в регионите, където е съсредоточена активността й. AES България е ангажирана с необятен кръг от обществени, стопански и екологични начинания, посредством които се стреми да усъвършенства качеството на живот на локалните общности. Една от главните целеви групи в обществената политика на компанията са подрастващите. Затова компанията влага в обучение и грижа за децата и младежите.

AES България вложи 4,4 милиона лв. в цялостното реновиране и реорганизация на Младежкия център в град Гълъбово. Той бе открит през 2016 година и е най-модерният в района. Проектът включва повсеместен ремонт на остарялата постройка, както и създаване на нови уреди за спорт и отдих. Озеленяването на близките пространства беше част от плана за рехабилитация, с което се промени изцяло общият аспект, а пространството се трансформира в хубав парк за отдих и забавление на локалните поданици с повърхност от 45 декара. В момента комплексът на Младежкия център предлага огромна спортна зала, зали за национални танци и художествена гимнастика, компютърна зала, закрит и открит фитнес, детски площадки и покрита сцена за концерти.



Благодарение на финансовата поддръжка на AES България в село Обручище, община Гълъбово, продължава да бие учебен звънец. Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ е поела издръжката за превоз и обяд на учениците, разноските за отопление и осветяване на учебното заведение и подкрепя финансовата прехрана на образователното заведение, с цел да не се постанова на децата от селото да пътуват десетки километри всеки ден, с цел да получат обучение. „ Вече доста години ТЕЦ „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ са наши незаменими другари. Благодарение на горивото, което ни обезпечават, учители и възпитаници работят пълноценно в топла и уютна конюнктура. Те се грижат и за здравословното хранене в учебно заведение. С тяхна помощ имаме опция да пътуваме и да опознаваме красиви естествени и исторически забележителности на нашата татковина “, сподели  Илина Генова, шеф на учебното заведение в село Обручище.

За началото на новата образователна година за десета поредна година Топлоелектрическа централа „ ЕЙ И Европейски Съюз Гълъбово “ подари на 108 първокласници в Община Гълъбово училищен раници, цялостни с образователни принадлежности и пособия. А всяка година за Международния ден на детето - 1 юни AES България провежда специфични събития, с които прави празника на децата от Гълъбово още по-вълнуващ.

Всеки декември компанията и нейните чиновници подаряват топли облекла и обувки на 100 деца от обществено слаби фамилии от Гълъбово и района. Благотворителната самодейност е под надпис „ Дървото на ангелите “ и е предстоящо събитие от локалната общественост.



През тази година взаимните старания на AES България и община Каварна доведоха до обновяването на болничното заведение в града и преоборудването на обществения патронаж, който обезпечава грижа за най-възрастните представители на града. ВяЕЦ „ Св. Никола “ влага над 730 хиляди лв. в възстановяване качеството на живота на локалната общественост в региона. През годините посредством своята стратегия за корпоративна обществена отговорност ветроенергийният парк подари 50 000 лева за закупуване на съоръжение за кино „ Петър Слабаков ” в гр. Каварна. Компанията обичайно подкрепя културното и просветително развиване на общината. ВяЕЦ „ Св. Никола “ направи значимо подаяние за потребностите на Медицински център 1 в крайморския град - цифров ехограф и цифров рентгенов уред. Инвестира и в възстановяване качеството на обучение и внедряване на новите технологии в образователния развой на учебните заведения в Каварна, като закупи интерактивни образователни дъски за всички образователни заведения в общината. Компанията построи повече от 52 км пътища и над 200 км полски пътища за подкрепяне подвижността на локалното население. 

AES участва в България от 2001 година и е най-големият вложител в енергийния бранш от началото на прехода до наши дни с инвестиции, надхвърлящи 3,2 милиарда лв.. Корпорацията е международна енергийна компания, която е включена в листата Fortune 500. AES обезпечава налична и устойчива сила в 15 страни посредством разнороден портфейл от разпределителни компании, както и посредством топлоелектрически централи и планове за възобновими енергийни източници. Нейните чиновници са отдадени на концепцията да реализират високи оперативни резултати и да дават отговор на изменящите се потребности от сила в света. AES е в топ 3 на влиятелната ранглиста на Zippia за 2018 година за най-хубавите работодатели в Арлингтън, Вирджиния. А преплитането на основна за енергийната система роля, виновното екологично отношение, значимото икономическо значение на районно и национално равнище и обществената ангажираност към локалните общности, вършат AES България в стратегически сътрудник на страната ни.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР