Над 14 хиляди руски войници са загинали в Украйна от

...
Над 14 хиляди руски войници са загинали в Украйна от
Коментари Харесай

Зеленски към руснаците: Какво ви става през тези години, че не забелязвате загубите си

Над 14 хиляди съветски бойци са починали в Украйна от началото на войната. Това разгласи във видео обръщението си от неделя заран украинският президент Володимир Зеленски, съобщи ДПА, осведоми Българска телеграфна агенция. Той прикани обществеността в Русия да обърне внимание на това,

" На горещите точки с тежки боеве нашата фронтова линия на защита е на процедура осеяна с телата на съветски бойци ", продължи Зеленски и добави, че никой не прибира тези тела.

Президентът означи, че е наясно, че Русия разполага с съвсем безграничен запас от бойци и военна техника.

" Но бих желал да узная от жителите на Русия - какво ви стана през тези години, че вие не забелязвате своите загуби? ", запита реторично той.

" Това са 14 хиляди майки, 14 хиляди татковци, съпруги, деца, родственици, другари и вие не ги ли забелязвате? ", възкликна той.

Украинските данни за починали руснаци не могат да бъдат удостоверени от самостоятелен източник, нито могат да бъдат тествани формалните данни на Киев за починали украински бойци (преди към седмица бе обявено, че те са към 1300), акцентира ДПА. Досега Москва е удостоверила единствено 500 убити съветски бойци в така наречен специфична военна интервенция в Украйна.
Киев обнови информацията за съветските загуби
Според оповестените от Киев данни Русия е изгубила 96 самолета, 476 танка, 118 хеликоптера и т. н.

These are the indicative estimates of Russia’s losses as of March 20, according to the Armed Forces of Ukraine.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent)

Украйна забрани проруските партии
Снощи Зеленски разгласи решението на Съвета за национална сигурност и защита да забрани работата на проруски политически партии, до момента в който в страната е в действие военно състояние, съобщи ДПА.

„ Дейността на тези политици, целяща разделяне или скришен сговор, няма да успее, а ще получи недопечен отговор “, сподели Зеленски, представен от в. „ Украинска истина “.

Сред засегнатите партии са „ Опозиционна платформа-За живота “ и „ Опозиционен блок “, които са показани в Народното събрание.

Единадесетте неразрешени партии са считани за евроскептични, антилиберални или проруски.

Зеленски сподели, че украинското министерство на правораздаването е наредило решението на Съвета за сигурност да бъде изпълнено.
Всички тв канали стават една медийна платформа
Украинският президент е подписал декрет, с който всички национални тв канали стават една медийна платформа. Той се базира на значимостта на унифицирана осведомителна политика при военно състояние, обясниха от президентската администрация, осведоми Ройтерс.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР