Над 1300 са вече жертвите и от двете страни от

...
Над 1300 са вече жертвите и от двете страни от
Коментари Харесай

Над 1300 са вече жертвите от началото на ескалацията в Близкия изток

Над 1300 са към този момент жертвите и от двете страни от началото на ескалацията в Близкия изток. Над 800 са убитите израелци за миналите дни, жертвите от палестинска страна са най-малко 500. През цялата нощ израелската войска продължи с интензивния обстрел на Ивицата Газа.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласи, че страната му е в положение на война с " Хамас " и че армията няма да спре, до момента в който не унищожи всички бойци на групировката.

Израелската войска разгласи, че нейните сили упражняват цялостен надзор над общностите в южната й територия покрай Газа, два дни откакто бойци на Хамас започнаха изненадващо нахлуване там.

Израелският министър на защитата Йоав Галант разгласи цялостна блокада на линията Газа. По думите му нареждането е " без електричество, без храна, без гориво ". Израел управлява въздушното пространство над линията, както и нейното крайбрежие, в това число има право да лимитира достъпа на артикули през граничните пунктове.

Сигнали за въздушна паника прозвучаха денем в Тел Авив, Йерусалим и други елементи на страната. Съобщава се за минимум три детонации в региона на Йерусалим, само че не излиза наяве дали градът е бил изумен. За пръв път ракети полетяха и на север.

Иран отхвърли да е забъркан в нападенията против Израел, само че изрази поддръжката си към палестинската страна в спора. Подкрепяната от Иран шиитска формация " Хизбула " също изстреля ракети по израелски позиции, а в отговор от Тел Авив ускориха военното си наличие към ливанската граница.

Междувременно стана ясно, че Пентагонът е наредил на своя самолетоносач " Джералд Форд ", един от най-големите в света, и съпътстващата го ударна група от военни кораби да отплават към Източното Средиземноморие, с цел да бъдат подготвени да окажат помощ на Израел.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР