Над 1300 километра само по суша – това е новата

...
Над 1300 километра само по суша – това е новата
Коментари Харесай

„Новата червена линия“ в „Темата на NOVA“

Над 1300 километра единствено по суша – това е новата отбранителна линия в Европа . От 4 април Финландия към този момент е член на НАТО, а по този начин границата на Алианса с Руската федерация безусловно е удвоена. Руските управляващи настояват, че смяната крие риск сегашният боен спор да се разшири.

Тази събота в „ Темата на NOVA ” журналистът Мартин Георгиев и операторът Росен Илиев потеглят към Суоми, както самите финландци назовават страната си.

Оказва се, че войната в Украйна безусловно за дни обръща настройката на локалните за боен неутралитет и 80% от жителите на Финландия към този момент желаят участие в НАТО. С близо 3 милиарда евро за защита и личен военнопромишлен комплекс, северната страна си напомня уроците от 1939 година, когато е нападната от Съветския съюз и по знамение съумява да се избави от окупация, само че се разделя с част от териториите си.

Екипът на NOVA се включва във военно обучение и поема към пограничните региони, с цел да ревизира по какъв начин финландците одобряват бегълците от Русия и назрява ли нов спор в района. Истории от зоната, където нова защитна ограда към този момент пресича Европа.

Гледайте „ Новата алена линия “ в „ Темата на NOVA “ на 27 май, незабавно след Новините на NOVA в 19:00 часа.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР