Над 130 млади лекари участваха в учредителното събрание на Младежка

...
Над 130 млади лекари участваха в учредителното събрание на Младежка
Коментари Харесай

Млади лекари учредиха Младежка секция към Столичната лекарска колегия

Над 130 млади лекари участваха в учредителното заседание на Младежка секция към Столичната лекарска гилдия, провело се на 10 май 2022 година, оповестяват от там. На събитието участва ръководителят на УС на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров и зам.-председателят на УС на БЛС доктор Николай Брънзалов, както и цялото управление на Столичната лекарска гилдия.

„ Изключително горделив съм – за първи път ще има такава секция от основаването на БЛС. Това е концепция, която се роди сред членовете на управителния съвет на Столичната гилдия и млади лекари в София “, съобщи ръководителят на УС на СЛК доктор Асен Меджидиев.

„ Само сдружените хора могат да реализират резистентен триумф “ – обърна се към присъстващите в залата млади медици и основният секретар на СЛК проф. Любомир Алексиев. „ Даваме късмет и заставаме зад младите лекари, имам вяра, че дружно можем да реализираме повече. Да обърнем внимание на младите лекари е една от насоките, които управителният ни съвет е извел като собствен приоритет “ добави проф. Алексиев.

Столичната лекарска гилдия наброява над 10 400 лекари или близо една трета от лекарите в България като над 2500 от тях са под 40-годишна възраст. Това по думите на доктор Меджидиев прави образуването на сходна организация извънредно необходимо:

„ Идеята е младите лекари да се включат интензивно в ръководството и работата на БЛС – с техните хрумвания и мотивация. Имат нашата поддръжка, моторът от хрумвания и цели са те. А задачата на всеки млад доктор е да се образова, да се квалифицира и да доближава нови равнища на подготвеност – за задачата е належащо да имат качествени бази за образование, екипи от лекари-специалисти, които да имат времето и опцията да ги квалифицират “.

Младите лекари избраха за свои управителни органи ръководител, зам.-председател, секретар и директорски съвет, състоящ се от 8 члена. Председател на новата организация е доктор Диян Ганев. Зам.-председател е доктор Ивайло Богомилов, а за секретар на организацията е определена доктор Христина Христова. В Управителния съвет на Младежката секция пък влизат Д-р Петя Стефанова, доктор Ани Влахова, доктор Мария Калинкова, доктор Десимира Миронова, доктор Христо Милушев, доктор Ива Политова, доктор Гергана Дикова и доктор Елица Герова.

Присъстващите на учредителното заседание дискутираха и изведоха съществени цели, задача, визия и вероятности пред новосъздадената конструкция, осведомят още от СЛК.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР