Над 130 милиона евро е инвестирал през последните 22 години

...
Над 130 милиона евро е инвестирал през последните 22 години
Коментари Харесай

Добрият пример в Пловдив: Световен гигант осигурява прехрана...

Над 130 милиона евро е вложил през последните 22 години в Тракия икономическа зона /ТИЗ/ международният колос „ Либхер “. Първото дружество на немската група е на „ Либхер-Хаусгерете Марица ” за произвеждане на хладилници и фризери, което работи от 2000 година Вторият цех - за произвеждане на климатични системи за релсов превоз - трен, трамвай и метро, и на охладителни модули за хладилни ремаркета, е на сдружението „ Либхер - Транспортейшън Системс Марица ”. Третата инвестиция в границите на Пловдив беше публично открита на 1 юли 2022 година - индустриална база за бетоновози на „ Либхер Конкрийт Технолоджи Марица “.

„ Либхер “ е от най-известните сполучливи истории у нас, образец за необикновено прогресивното развиване на Пловдив и ТИЗ, споделя инж. Пламен Панчев. Изпълнителният шеф и създател на Тракия икономическа зона –

най-голямата индустриална зона в Източна Европа,

сочи още един факт, който нормално не се обявява. „ Либхер “ освен е един от най-големите работодатели и компании с огромни вложения на всеки няколко години. Дейността на немската група тук притегли още няколко задгранични компании, нейни контрагенти, които откриха фабрики в ТИЗ. „ Либхер “ работи и с доста локални подизпълнители, което значи, че с помощта на тази компания в района са обезпечени хиляди непрекъснати работни места. Без пресилване може да се каже, че концернът „ Либхер “ действително в огромна степен обезпечава прехраната на един приблизително огромен български град.



Инж. Панчев дава съответни обстоятелства в поддръжка на своето изказване: в трите завода на компанията работят над 2500 чиновници.

Над 7000 души са в фирмите - подизпълнители

на „ Либхер “. Когато се прибавят и членовете на междинното българско семейство, тогава този брой стига до 25 000 – 30 000. Сред най-големите контрагенти на „ Либхер “ са фирмите „ Готмар “, „ Мекалит България “, „ Мони МГ “, „ Техмаш БГ “, „ Ем енд Джи “, „ Туристстрой Царацово “, „ Таневпласт “, „ Тела – Иван Ангелчев 1 “ и други

За 2021 година 76  български доставчика са продали на трите завода елементи за производството за 85 милиона евро, допълват с информация от концерна. За същата година „ Либхер-Хаусгерете Марица ” /производство на хладилници и фризери/ е закупил елементи за 215 милиона евро от общо 301 доставчика – от които 76 български.

„ Либхер “ е един от огромните данъкоплатци в страната

и основен производител на съвсем напълно експортно насочена продукция, което е извънреден плюс за българската стопанска система. Компанията е известна като правилен шеф с едни от най-високите хонорари в Пловдивска област. Фирмата подкрепя кариерното развиване, дава и необятна гама от обществени придобивки.

„ Либхер “ е първата задгранична компания в ТИЗ, която сътвори личен образователен център. Това ясно демонстрира грижата на управлението за професионалното израстване на работещите във компанията, за тяхното личностно развиване, което води и до по-високи трудови хонорари. Компанията е и от първите, действително подкрепящи българското обучение. Тя е сътрудник с няколко университета и професионални гимназии, като подкрепя обучителния развой в тях, добавя инж. Панчев. Примерът с „ Либхер “ окуражи екипа на ТИЗ в привличането на от ден на ден вложители от чужбина и страната.



 

100% фамилна благосъстоятелност

Германската фирмена група „ Либхер “ е международен производител с над 50 хиляди сътрудници, които способстват за софтуерния прогрес в другите ѝ браншове. Концернът, който е 100% фамилна благосъстоятелност, дължи своя световен триумф и известност на върховите си достижения в голям брой области - от земекопна и строителна техника, минно дело и разнообразни типове кранове, през системи за автоматизация, транспортна, авиационна и галактическа техника и съставни елементи до разработка и произвеждане на домашен и професионални охладителни уреди.

„ Вече над 70 години стремежът към нововъведения и безкомпромисният ангажимент на „ Либхер “ към качеството са гаранция за удовлетворени и лоялни клиенти във всички продуктови области “,  коментират от компанията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР